18.12.07

Gingerbread (cats) biscuits

Barbara's babcia Baron's recipe:
250g honey/miel
225g margarine or butter/margarine ou beurre
225g sugar/sucre
900g plain flour/farine
2 eggs/oeufs
2 tsps bicarbonate/2 cuillers à café bicarbonate de soude
1 tsp each ginger, cinnamon, mixed spices/1 cuiller à café de gingembre moulu, de cannelle et de 4 épices

Mix honey, margarine,sugar & eggs. Sift spices into flour & bicarbonate then mix into the honey mixture. Wrap dough in cling film and let stand in fridge for at least 2 hours. Roll to 5 mm thickness and cut into shapes. Bake at 190°C (170°C fan oven) for 8-10 min. Cool before icing (icing sugar + little water + food colouring) and decorating. Tuck in !(Store in airtight containers)
Mélangez miel, margarine, sucre & oeufs. Mélangez farine, épices et bicarbonate, ajoutez au premier mélange. Laissez reposer la pâte dans une film plastique au frigo pendant au moins 2 heures. Etalez (5 mm d'épaisseur) puis découpez les biscuits. Cuisez à 190°C (170°C pour four à chaleur tournante) pdt 8-10 min. Laissez refroidir avant de glacer (sucre glace, un peu d'eau, colorants alimentaires) et décorer. Régalez-vous! (Conservez dans des boites hermétiques)




1 comment:

Barbara said...

Hello! Lovely to see you found time to make some biscuits. They look great.
I'm trying to phone you, but there's no-one there! No point in leaving a message of course...